Eckhart Tolle boeken: de beste 5 van Januari 2023

Gedachten zijn verslavend. Volgens Eckhart Tolle is er zoveel meer. Je bent namelijk niet je gedachten. Er zit dus nog een hele wereld achter je gedachten. Eckhart Tolle boeken bieden een portaal naar deze wereld, die al in jezelf zit. Je ontdekt alles over zijn boeken in dit artikel.

Mensen zijn vaak in gedachten verzonken. We maken ons vaak druk over de toekomst, of we blijven hangen in het verleden. Maar waar brengt het ons nu eigenlijk? Eigenlijk bestaat er helemaal geen toekomst of verleden. Ze bestaan alleen in je gedachten, in je hoofd dus. 

Er wordt regelmatig gedacht dat gedachten ons maken tot wie we zijn. Ironisch dat ook dit weer een gedachte is. Steeds meer mensen beseffen zich dat er meer is dan alleen je gedachten. Ook realiseren mensen zich steeds vaker dat een radicale verandering nodig is. Tenminste, als de mensheid zichzelf en de aarde niet wil vernietigen.

Inhoudsopgave

Over Eckhart Tolle

Eckhart Tolle. Er wordt gezegd dat deze man je leven kan veranderen. Tolle is een Duitse leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Hij is een van de meest inspirerende spiritueel leraren van dit moment. Zijn twee bestsellers, “De kracht van het nu” en “Een nieuwe aarde” staan al jaren hoog op de bestsellerlijsten.

Eckhart’s echte naam is Ulrich Leonard Tölle. Hij werkte ooit als docent, maar naar zijn eigen zeggen is hij een spirituele transformatie ondergaan rond zijn 29e levensjaar. Hij heeft zijn naam toen veranderd in “Eckhart”. Tijdens deze spirituele transformatie is hij erachter gekomen dat er meer is dan alleen je gedachten en dat je jezelf daar dus ook los van kunt maken.

Foto van Eckhart Tolle © (van Wikipedia)


De boodschap van Eckhart is simpel. Eigenlijk kan hij je niets vertellen wat je nog niet weet. Eckhart Tolle wijst naar de waarheid die al in jezelf zit. Zijn lessen bestaan uit wijsheden van alle spirituele tradities en religies. Volgens hem zijn ze namelijk in essentie allemaal gelijk. Ze uiten zich alleen in een andere vorm.

Top 10 boeken over Eckhart Tolle

In deze lijst van Eckhart Tolle boeken ga ik in op de inhoud van elk boek en geef ik de voor en nadelen aan. Ook zal ik ingaan op wat je er zoal uit zult kunnen halen.

Eckhart Tolle tip van Perry

Met de juiste mindset kan je elke uitdaging aan. Lukt het niet om de juiste mindset te vinden? Schakel op tijd begeleiding of mentale hulpverlening in en voorkom dat je vastloopt.

1. Eckhart Tolle – The Power Of Now

De kracht van het nu is het boek waar Eckhart Tolle het meest om bekend staat als schrijver. Dit boek is onmisbaar in je collectie spirituele non-fictie boeken

Het laat je met een frisse blik naar jezelf en de wereld kijken. Eigenlijk bestaat er geen verleden of toekomst. Alles wat er is, is nu. Er bestaat alleen dit moment. Eigenlijk is het leven een aaneenschakeling van momenten die je in het nu ervaart.

In dit boek nodigt Eckhart Tolle je uit om jezelf van je verstand te bevrijden, zodat je je ware zelf kan gaan ontdekken. We leven vaak in ons hoofd, in de toekomst of in het verleden. Maar dit zijn slechts gedachten. 

Gedachten zijn de oorzaak van het onnodig lijden van de mens. Als je niet oplet, kunnen gedachten ontzettend veel macht over je hebben. Zo kun je bijvoorbeeld (onbewust) de overtuiging gaan koesteren dat je niet goed genoeg bent.

Tolle legt in dit boek uit dat jouw eigenwaarde los staat van je gedachten of status. Hij laat je inzien dat je gedachten meer een soort gereedschap zijn, waar je dus controle over kunt hebben. We zullen ons moeten overgeven aan het nu, wat dus los staat van je gedachten. Want daar ligt het geluk, volgens Tolle.
De boodschap van dit boek is simpel, maar het kan toch nog enigszins abstract zijn in theorie. Wellicht kan niet iedereen zich vinden in deze manier van denken. Je hebt er een open mind voor nodig. Verder is dit boek er eentje die je met gemak nog eens kunt herlezen, omdat er ook dan nog zeker nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

Hét instapboek voor spiritualiteit
Een inspirerende, heldere boodschap
Voorbeelden zijn sprekend
Je moet er wel voor openstaan 

Sta meer stil bij jouw gedachtes en leer hoe je ermee om moet gaan.
Zie ook mijn review van Eckhart Tolle - The Power of Now

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€10,89)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:26

2. Eckhart Tolle – A New Earth

In “Een nieuwe aarde”, de opvolger van De kracht van het nu, gaat Tolle dieper in op de ideeën die in zijn bestseller besproken worden. 

Een belangrijk punt dat dit boek maakt naar de lezer is dat het geen nieuwe informatie probeert toe te voegen en je juist nergens van probeert te overtuigen. Het voornaamste doel van het boek is om een verschuiving in het bewustzijn van de mensheid te veroorzaken.

Eckhart Tolle gaat in dit boek diep in op het lijden van de mens en waar dit lijden vandaan komt. Door te blijven luisteren naar ons ego raken we steeds verder verwijderd van onszelf en ons ware geluk. Volgens Eckhart kunnen we in een betere wereld terechtkomen als we ons ego overwinnen.

Het boek is niet bedoeld om je te entertainen. Het boek gaat over jezelf.

Het zal je veranderden of het doet helemaal niets voor je. Alleen zij die er klaar voor zijn, kunnen veranderd worden.

Het boek geeft handvaten voor wat je kunt doen om deze innerlijke verschuiving van je bewustzijn sneller plaats te laten vinden. Volgens Eckhart is het boek zelf een nieuwe vorm van bewustzijn.

Of je direct compleet verlost zult zijn van je ego na het lezen van dit boek, is nog maar de vraag. Maar misschien is het al genoeg om een zaadje te planten en dat doet dit boek zeker.

Een geweldige opvolger
Geprezen door Oprah Winfrey 
Sterk in de herhaling
Geen nieuwe inzichten

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€11,79)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:25

3. Eckhart Tolle – Practicing the Power of Now

Dit boekje is gebaseerd op de Kracht van het Nu. De belangrijkste wijsheid uit de kracht van het nu is dat alle momenten die we beleven een aaneenschakeling van momenten in het nu zijn. 

Zoals de titel eigenlijk al zegt, biedt “De kracht van het nu in de praktijk” praktische oefeningen voor jezelf, zodat je de wijsheden van Eckhart ook in de praktijk kan brengen. 

In dit boek zijn gelijke ideeën te vinden als in het oorspronkelijke werk van Tolle. In dit boek wordt alleen dieper ingegaan op de praktijk ervan, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Dit boekje is vooral leuk als extraatje, zodat je alle wijsheden direct in de praktijk kunt brengen. Toch zou je de eerdere boeken van Tolle vooral niet links moeten laten liggen, omdat deze je een betere fundering zullen geven voor het begrijpen van de stof.

Duidelijk, effectief handvat
Verhelpt alle soorten pijn
Leert je veel over het leven 
Herhalend

4. Eckhart Tolle – De Stilte Spreekt

Dit boek is eigenlijk een verzameling van boodschappen die je kunnen helpen om meer in het nu te leven. Het is dus niet een boek wat je in een keer uitleest. Het bevat goed doordachte wijsheden die eigenlijk vrij logisch zijn, maar waar we zelf niet altijd aan denken.

Het boekje is vooral bedoeld om te ervaren, niet om van te leren. De innerlijke stilte ervaren in jezelf is hetzelfde als het contact met jezelf aangaan. Het contact dat je met jezelf hebt, staat gelijk aan het contact dat je met de wereld hebt.

Soms ervaren we van die momenten in ons dagelijks leven dat we ons even geen raad meer weten. Dan is dit boekje perfect om even doorheen te bladeren. Je zult dan zeker met een geïnspireerd gevoel de dag weer kunnen hervatten.

Het is misschien niet voor iedereen prettig om te lezen uit een verzameling boodschappen met minimale uitleg. Het voordeel van dit boek is wel dat je het ieder moment van de dag kunt oppakken om weer even een glimp van verlichting te ervaren. 
Het mooie aan dit boek is dat het op je blijft inwerken, lang nadat je het gelezen hebt. Ook maken de korte boodschappen in dit boek spiritualiteit toegankelijker voor iedereen.

Elke paar jaar weer relevant
Goede verdieping na eerdere boeken
Niet theoretisch, geen jargon
Niet voor iedereen

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€10,99)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:26

5. Eckhart Tolle – Een met alle leven

In dit boek heeft Eckhart Tolle de hoofdlijnen van ‘De Kracht van  het nu’  en ‘Een nieuwe aarde’ samengevat. Met name ‘Een nieuwe aarde’ komt terug in dit boek. De inzichten die het meest belangrijk zijn worden in ‘Een met alle leven’ samengevat.

Rakende quotes en statements
Zorgt voor een constante, goede mindset 
Helpt je in moeilijke tijden
Redelijk kort boek

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€34,50)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:48

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,79)
amazon.nl (€8,99)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:48

Waarop letten bij het lezen van de boeken van Eckhart Tolle?

Eckhart Tolle weet vele mensen, van jong tot oud, te raken met zijn boeken. Hij geeft praktische handvaten die door iedereen toepasbaar zijn, wat ervoor gezorgd heeft dat spiritualiteit voor iedereen toegankelijker is geworden.

Hoewel de boodschap van Eckhart simpel is, kan het begrijpen van de theorie soms lastig zijn. Het blijft een enigszins abstract onderwerp, want niet iedereen deelt deze manier van denken. Het is dan ook een proces om alle wijsheden op je in te laten werken. Alles op je eigen leven toe kunnen passen is ook niet zomaar gebeurd na het lezen van de boeken van Eckhart. Iedereen volgt zijn eigen pad daarin.
Hoe dan ook, Eckhart Tolle boeken zullen je zeker versteld doen staan en een frisse kijk geven op het leven en hoe je het ervaart. Het kan zomaar zijn dat je een veranderd mens zult zijn na het lezen van zijn boeken. Ze zijn dan ook onmisbaar in je collectie spirituele boeken.

Manageproject.nl en andere boeken

Op manageproject.nl kun je nog meer samenvattingen vinden van allerlei boeken. Er worden regelmatig nieuwe toplijstjes geplaatst. Ook worden er regelmatig reviews over interessante titels geplaatst met onderwerpen als: management boeken, mindfulness boeken, project management boeken, psychologie boeken en meer.

Andere boekengenres

Met regelmaat stel ik top 10 lijstjes van mijn favoriete boeken genres samen. Je kan ze vinden op de volgende pagina’s.

Sta meer stil bij jouw gedachtes en leer hoe je ermee om moet gaan.
Zie ook mijn review van Eckhart Tolle - The Power of Now

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€10,89)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:26

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€25,00)
amazon.nl (€25,00)
bruna.nl (€25,00)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:54

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€11,79)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:25

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€23,50)
amazon.nl (€22,50)
bruna.nl (€23,50)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:54

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€10,89)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:48

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€16,50)
amazon.nl (€15,50)
bruna.nl (€16,50)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:54

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€16,50)
amazon.nl (€15,50)
bruna.nl (€16,50)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:53

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,99)
amazon.nl (€10,99)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 07:26

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,79)
amazon.nl (€8,99)
Laatste update op: 29 januari 2023 - 06:48

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl over tips voor professionals.

Plaats een reactie