De beste Tony Robbins boeken – top 9 van April 2024

Welkom op Manageproject.nl! Een website waarop ik tips, handvaten en hulpmiddelen aanbied aan professionals. Dit artikel legt je uit hoe de 9 beste boeken van Tony Robbins jou als mens helpen ontwikkelen. 

De boeken van Anthony “Tony” Robbins vallen in de categorie persoonlijke ontwikkeling en groei. Ze beogen je dus te helpen bij je groei naar zelfstandigheid op elk gebied. Door het lezen van deze boeken zul jij bewuster om kunnen gaan met praktijksituaties en zo een fijner leven hebben. 

Om het voor jou makkelijk te maken heb ik de beste boeken van Tony Robbins samengevat. Zo kan jij zelf kiezen welk boek het beste bij jou past. Ik vind Tony Robbins een van de allerbeste motivators en wil zijn boeken daarom graag uitlichten in dit artikel. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Top 9 boeken van Tony Robbins

Het lastige “waarom ik niet gevoel” kan je op de meest ongelegen momenten overvallen. 

Zo kun je toevallig een oude klasgenoot tegen komen die je vraagt waar je al die tijd was, om dan van hem te vernemen dat hij de eigenaar is van een goed draaiende onderneming. Ook kun je tijdens een familiefeestje vernemen dat een nicht waarmee je opgegroeid bent in het huwelijksbootje zal treden, terwijl jij er stukken beter dan haar uitziet.

Enerzijds ben je blij voor de personen met wie je deze interacties hebt, maar anderzijds gaat de “waarom ik niet” vraag je parten spelen. Je hebt immers haast dezelfde kansen gehad als de personen en had misschien door je studie ook een voorsprong op ze. Toch lijk je er ogenschijnlijk slechter dan hen voor te staan. Dat geeft je een ontevreden gevoel dat op den duur tot depressiviteit kan leiden.

Gelukkig kun je door het lezen van de boeken van Antony Robbins een halt aan deze gevoelens brengen. In dit artikel help ik je daarmee op weg door zijn top acht boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, met je te bespreken. Lees dus gauw verder.

Gelukstip van Perry

Voor wie houd jij je social media bij? Voor jezelf of voor anderen? Is het belangrijk dat jouw nieuwe product op Instagram komt te staan voor jouw genot? Ik denk het niet.

1. Money Master The Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom

Niemand kan in de toekomst zien, maar we streven wel allemaal naar een onbezorgde oude dag. Van onze ouders leren we dat we daarvoor geld aan de kant moeten zetten. Zelf sparen of investeren ze een gedeelte van hun inkomsten ook, wat ze verzekerd van een goed pensioen.

We leven echter in een wereld die constant veranderd. Veel van deze veranderingen kunnen we als burgers niet beïnvloeden, ook al hebben ze rechtstreeks betrekking op ons. Daardoor kan onze financieel vangnet van de een op de andere dag uit elkaar vallen. Dit zorgt ervoor dat we dan denken dat we onze toekomstverwachtingen drastisch moeten aanpassen.

In zijn boek ‘Money Master The Game’ overtuigt Tony Robbins ons er echter van dat ook op dit gebied positieve veranderingen mogelijk zijn. Dit ongeacht onze financiële status, leeftijd of omstandigheden. Hij kwam tot deze conclusie nadat hij 50 miljonairs over dit vraagstuk had geïnterviewd. 

Op basis van de uitkomst van de interviews stelde hij een praktisch stappenplan op dat je helpt om je relatie met geld te verbeteren. Het boek verandert je kijk op geld volledig.

Zijn inzichten helpen je ook bij het veranderen van je mindset en het stellen van nieuwe financiële toekomst doelen.

Leest makkelijk weg
Praktische voorbeelden
Helder, duidelijk en motiverende toon
Gericht op de Amerikaanse situatie
Tony Robbins – Money Master the Game

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,71)
amazon.nl (€18,43)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:55

2. Unshakeable: Your Financial Freedom Playbook

Nadat je je in ‘Money Master The Game’ hebt verdiept, is dit Tony Robbins boek een goede opvolger. Behalve dat hij enkele nieuwe voorbeelden met je deelt, reikt hij je nog een paar andere oefeningen aan. Daardoor lukt het je om zwakke punten in je uitgavenpatroon te verbeteren.

Het boek leert je te investeringen vanuit logica en gevoel, niet vanuit angst. Het leert je kansen te spreiden door te diversifiëren. Tot slot leert het boek je om lange termijn te denken met investeren. Rentes gaan immers pas oplopen als die lang ‘compound’ (external link) kunnen opbouwen. 

‘Unshakeable’ is dus goed als naslagwerk voor ‘Money Master The Game’. Dit ondanks dat het ook uitgaat van de Amerikaanse situatie. 

Door beide boeken wordt je zelfverzekerder in het stellen van je financiële doelen. Met hernieuwde energie en inzichten ben je daarna instaat om resultaatgericht aan jouw doelen te werken. Dit nog steeds ongeacht je huidige situatie en leeftijd.

Inspirerend
Doelgericht
Begrijpelijke taal
Veel herhaling
Tony Robbins – Unshakeable

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€17,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:54

3. Awaken the Giant Within (Stap in je Grootsheid)

Het derde boek in mijn Anthony Robbins toplijst is ‘Awaken The Giant Within’. Het is het boek dat je moet lezen wanneer je de grip op je leven kwijt bent. Dit ongeacht het feit of dat echt zo is of slechts een idee is dat je in je in een greep houdt.

Het is immers mogelijk dat je je situatie spiegelt aan dat van anderen, waardoor je een vertekend beeld van je realiteit hebt. Dit beeld kan ook rooskleuriger zijn dan het is, wat je later kan opbreken. Voor beide gevallen is het dus een must read.

Met behulp van praktische voorbeelden leert Robbins je de spiegel naar jezelf toe te keren. Hij voegt daarbij een extra dimensie toe door je te leren hoe je NLP technieken kunt inzetten voor dit doel. Daardoor is dit boek heel erg confronterend en effectief.

Life changing
Na 20 jaar nog steeds relevant
Veel praktische voorbeelden
Soms te langdradig
Tony Robbins – Awaken the Giant Within

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€7,99)
bol.com (€12,39)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:54

4. Unlimited Power (Je Ongekende Vermogens – De Weg van Excellentie)

Een ander erg inspirerend boek van Anthony Robins is ‘Unlimited Power’. Net als de vorige boeken is het vol voorbeelden en oefeningen. Dit maakt zijn uitleg duidelijker. Ook helpt de inhoud je om bij jezelf te controleren waar de schoen wringt.

Net als velen van ons heb je stellig geleerd te denken in termen van iets niet kunnen of niet (mogen) hebben. Die beperkende gedachte kreeg je van huis uit mee of tijdens je interactie met anderen. Dat je voor een dubbeltje geboren bent en daardoor nimmer een kwartje zal bereiken, is misschien wel diep in je kern gegrift. Helaas draagt ook het onderwijssysteem daar aan bij. 

Door dit boek te lezen en de bijhorende oefeningen te doen, leer je om eindelijk je barrières te doorbreken. Dit natuurlijk altijd nadat je ze onder ogen hebt durven zien. Dat is eng maar een proces waardoor vele lezers al heen zijn gegaan. 

Nu is het jou beurt om met behulp van dit boek in je kracht te gaan staan en daarmee meer te bereiken dan je je nu voor mogelijk houdt. En dat op elk gebied van je leven.

Heldere formulering
Gemakkelijk en inspirerend geschreven
Nuttig voor elke leeftijd en levensfase
Tijd nodig om alles goed tot je te nemen (dik boek)

5. The Path, Accelerating Your Journey to Financial Freedom

Zoek je na het lezen van de andere Tony Robbins boeken naar meer informatie, dan vind je dat in dit boek. 

Met ‘The Path, Accelerating Your Journey to Financial Freedom’ zet je de puntjes op de i. Het boek biedt je een vernieuwde kijk op de theorieën en strategieën uit de vorige boeken ‘Money Master the Game’ en ‘Unshakeable’. Je kan overwegen met dit boek te beginnen en de eerdere boeken volledig over te slaan. 

Tony Robbins en Peter Mallouk laten je inzien dat het leven mooi is. Dit ondanks alle vervelende gebeurtenissen wereldwijd die je kunnen mismoedigen. Ze geven je met dit boek inzicht in je eigen mindset zodat je erachter komt waarom je steeds tegen een onzichtbare muur oploopt. Wanneer je door deze muur heen bent gestapt kun je met hun investeringsadviezen ervoor zorgen dat je al je nieuwe financiële doelen behaalt en uitbreidt.

Inspirerend en motiverend
Goede opfrisser
Begrijpelijke adviezen
Gebaseerd op de Amerikaanse situatie
Peter Mallouk & Tony Robbins – The Path

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€13,06)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:53

6. Unlimited Power – A Black Choice

Nummer 6 van Tony Robbins ‘A Black Choice’ is een samenwerking met vriend Joseph McClendon. Het boek focust zich op de tegenslagen van Afro-Americans en hoe daar omheen te werken is. In America krijgt niet iedereen gelijke kansen. Tony gunt elk persoon successen en hij is er zeker van dat succes behalen voor elk mens mogelijk is.

Het boek helpt mensen in elk deel van hun leven, niet alleen op professioneel gebied.

Top voor persoonlijke ontwikkeling
Toegankelijk
Enorm inspirerend
Geen negatieve punten

7. Notes from a Friend: A Quick and Simple Guide to Taking Charge of Your Life

Wanneer je steeds weer aan je zakelijke successen gaat twijfelen, is dit het boek dat je moet lezen. 

Je leert dat weinig personen direct een succesvol bedrijf opzetten. Tegenslagen zijn bedoeld om je te helpen de opties van je bedrijfsidee beter te ontleden. Tegenslagen leiden ertoe dat:

  • Je met hernieuwd enthousiasme aan de slag gaat
  • Je bedrijf beter aansluit bij de behoefte van je doelgroep
  • Je zelfverzekerder aan je toekomstdoelen werkt.

‘Notes From a Friend’ is een van de eerste boeken van Tony Robbins. Je kunt het ook zien als de inleiding tot zijn andere meesterwerken. Omdat het uit minder pagina’s vol praktische voorbeelden en strategieën bestaat, zie je sneller resultaat.

Door de compacte insteek is dit boek heel geschikt als cadeau.

Vlot geschreven
Inspirerend
Kort, makkelijk te lezen
Geen negatieve punten
Tony Robbins – Notes from a Friend

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€8,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:53

8. Giant Steps: Small Changes to Make a Big Difference: Daily Lessons in Self-Mastery

Je kunt dit boek gerust beschouwen als de kers op de boeken taart van Robbins. Het is een boekje met voor elke dag van het jaar een motiverende tekst die je aan het denken zet

Het boek stimuleert je dagelijks tot het doen van een opdracht waarvan je de resultaten vrijwel gelijk merkt. Je staat dus dagelijks even stil bij je persoonlijke doelen en doet ook gelijk wat aan het verwezenlijken van je levensplan. Door het aanleren van deze kleine gewoontes zul je op de lange termijn grote successen kunnen behalen.

Daarnaast somt Robbins in dit boek wederom zijn formule voor succes op. Puur omdat je daar niet vaak genoeg aan herinnerd kunt worden. 

 Kleine, effectieve gewoontes aanleren
Hoopgevend, inspirerend, stimulerend
Vlot en simpel verwoord
Ook deze is erg Amerikaans
Tony Robbins – Giant Steps

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€22,99)
amazon.nl (€12,49)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:52

9. Life Force

Pas bij langdurige ziekte besef je de belangrijke rol van je gedachten in jouw leven. Dit is vooral nadat je door artsen bent opgegeven het geval. Diep van binnen weet je namelijk dat genezing nog mogelijk is en doorgaans wil je het niet opgeven, maar vechten. 

Anthony Robbins maakte dit proces zelf mee. Hij raakte daardoor geïnteresseerd in de nieuwste Biotechnische ontwikkelingen op medisch gebied. Vooral stamcel onderzoek en DNA therapie maakten hem enthousiast. Zijn bevindingen verwerkte hij hierna in het boek Life Force. De uitkomst is een onderzoek naar de kracht van je gedachte in een ziekte traject.

Met dit boek geeft hij ons een kijkje in de wereld van de moderne geneeskunde. Vooral zijn uiteenzetting over de manier waarop het ingezet wordt voor ziekten die met het verouderingsproces verband houden, is interessant. 

Een minpuntje is wel dat hij slechts de bedrijven waarin hij geïnvesteerd heeft bespreekt. Daardoor lijkt de informatie niet objectief te zijn.

Goede uiteenzetting medische ontwikkeling
Aandacht voor de kracht van je gedachten bij ziekte
Beetje eenzijdig
Sommige onderzoeksresultaten lijken onvalide
Tony Robbins & Peter Diamandis – Life Force

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€18,99)
amazon.nl (€18,09)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:52

Tony Robbins boeken kopen? Let op

Groeien doet pijn. Dat merkte je al als kind. Nu je ouder bent zul je merken dat je alles wat je geleerd hebt, moet “ontleren”. Dat doet ook pijn maar niemand heeft ooit beweerd dat de beste versie van jezelf worden, pijnloos is.

Gelukkig helpen de boeken van Robbins je een stevig fundament voor de toekomst vast te leggen. Dit ongeacht je beginpunt. Je leert daarbij gelukkig ook erkennen dat niets vast hoeft te staan omdat je altijd de koers van je leven weer mag veranderen.

Let er dus op:

  • Dat je tijdens het doen van de oefeningen niet krachtig blijft vasthouden aan je overtuigingen
  • Ben je er van bewust dat de Robbins boeken uitgaan van de Amerikaanse situatie. Je zult dus echt even moeten bepalen wat bij je past
  • Schaf een schrift aan waarin je de opdrachten kunt doen. Je kunt zo je vorderingen beter bijhouden
  • Volg voor de rest gewoon je hart en intuïtie tijdens het lezen. Wie weet naar welke hoogte je dan stijgt

De Tony Robbins aanpak

Omdat we geleerd hebben om het hebben van voldoende geld te zien als de basis van een onafhankelijk leven en succes, vergeten we vaak dat er nog tenminste drie andere peilers daarvoor zijn.

Door de boeken van deze acteur kom je erachter dat gezondheid, een positief zelfbeeld, en interpersoonlijke relaties ook belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Deze peilers helpen met tal van andere factoren namelijk bepalen hoe tevreden je met je leven bent. Dat het altijd nog beter kan, leer je van deze coach en zijn team.

Met behulp van voorbeelden en opdrachten leert Tony je de beperkende ideeën die je tegenhouden, te identificeren. Deze gedachtes zijn vaak diepgeworteld en kunnen ook verband houden met ervaringen uit je jeugd. Met behulp van Neurolinguïstisch Programeer (NLP) technieken begin je deze kernwaarden onder ogen te zien om vervolgens die ideeën blijvend te transformeren naar nieuwe uitdagingen op elk gebied.

Het feit dat de schrijver bekende topsporters en zakenlui heeft weten te motiveren, is het bewijs dat zijn aanpak werkt. Nu is het dus jou beurt om door het lezen van zijn boeken in je kracht te gaan staan. Dit ongeacht je leeftijd, verleden of huidige situatie.

Reviews en recensies

Vond je mijn boekenlijst van Tony Robbins interessant? Dan weet ik zeker dat je ook geïnteresseerd bent in de overige informatie op mijn website. 

Ik richt me vooral op het samenvatten en reviewen van boeken waar je als professional of manager, echt wat aan hebt. Daarbij laat ik me leiden door mijn interesses ervaring op management gebied. 

Andere boekengenres

Met regelmaat review of vat ik non-fictie boeken samen. Daardoor weet jij of de boeken ook voor jou de moeite waard zijn om zelf te lezen. 

Op mijn website kan je boeken vinden uit de categorieën:

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,71)
amazon.nl (€18,43)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:55

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€7,99)
bol.com (€12,39)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:54

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€35,99)
amazon.nl
bruna.nl (€35,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:54

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€11,17)
amazon.nl (€12,73)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:55

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€22,99)
amazon.nl (€12,49)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:52

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€18,99)
amazon.nl (€18,09)
Laatste update op: 15 april 2024 - 06:52

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie