De beste Management boeken – top 10 van April 2024

Iedereen wilt de beste versie van zichzelf zijn. Of dit nu thuis is of op werk. Je wilt elke dag het beste van jezelf laten zien. Het is daarom ook belangrijk om continu in ontwikkeling te blijven en bewust te investeren in je kunnen, denken en doen. Vooral op het professioneel vlak is het belangrijk voor zowel jezelf als je team om goed op de hoogte te blijven van de laatste technieken en strategieën. 

Het lezen van management boeken kan hier goed aan bijdragen. Er zijn alleen zoveel management boeken dat je misschien niet direct weet waar je moet beginnen. Wat is het beste boek dat aansluit op jouw wensen? Welk boek past het beste bij het geen dat jij wilt uitstralen en neer wilt zetten? 

Om daar wat meer duidelijkheid in te scheppen heb ik een lijst van mijn persoonlijke favoriete top 10 management boeken gemaakt. Boeken waarvan ik overtuigd ben dat ze echt een bijdrage kunnen leveren aan jouw professionele ontwikkeling.

Inhoudsopgave

Top 10 boeken over Management

Tijdens het maken van mijn selectie top 10 managementboeken heb ik goed gekeken naar de verschillende soorten boeken die er zijn. Het ene boek is wat zakelijker en rationeler en het andere boek kan wat zweverig aanvoelen en speelt meer in op de emotie

Omdat ieder mens anders is en niet elke theorie voor iedereen werkt, heb ik geprobeerd een zo gevarieerd mogelijke leeslijst samen te stellen zodat er voor iedereen wel wat tussen zit. Ik zal per boek uitleggen wat je kunt verwachten zodat jij kan beslissen of dit hét boek voor jou is.

Management tip van Perry

Begrijpen je werkgever en jij elkaar niet? Kijk of een van deze boeken bij de situatie past en kom er samen uit!

1. The 7 Habits of Highly Effective People – Steven R. Covey

Steven Covey is een Amerikaanse auteur die boeken schrijft die vooral in de marketing-en managementwereld heel populair zijn. Zijn boek ‘The 7 Habits of Highly Effective people’ is verreweg zijn meest succesvolle boek. Wereldwijd zijn hier miljoenen van verkocht. 

Het is in het rijtje van managementboeken echt ‘THE must have’ en een boek dat in ieders boekenkast thuis hoort. Je zult hier enorm door geïnspireerd worden, keer op keer. 

Covey heeft een theorie ontwikkeld waarbij hij zich richt op 7 kernwaarden, ook wel eigenschappen genoemd. Als je deze 7 eigenschappen toepast, zul je jouw leven beteren. Ondanks dat dit een management boek is, kun je de eigenschappen toepassen op alle aspecten in je leven. De eigenschappen zijn als volgt: Wees proactief, begin met het einde voor ogen, leer prioriteren, leef volgens de win-win strategie, eerst begrijpen en daarna begrepen worden, synergie en de zaag scherp houden.

Leer eerlijk en respectvol samenwerken
Haal meer uit jezelf en anderen
Life changing, zowel zakelijk als privé
Er circuleren slechte drukken (papierkwaliteit) 
Stephen R. Covey – The 7 Habits Of Highly Effective People

Neem verantwoordelijkheid en verander je leven drastisch.
Zie voor meer informatie mijn review van Stephen R. Covey - The 7 Habits of Highly Effective People

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€15,82)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:11

2. Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Dit boek is gericht op het nemen van beslissingen. Dit kan voor de één wat lastiger zijn dan voor de ander. Je moet op werk vaak snel kunnen schakelen, maar waar doe je dan het beste aan? Welke beslissing zal het beste uitpakken en wat is het handigst om te doen? Bij sommige mensen kan er keuzestress ontstaan. 

Kahneman leert je prioriteren en leert je wat écht belangrijk is. Ondanks dat dit voor iedereen verschillend is leer je door zijn technieken betere en snellere keuzes te maken. 

Kahneman omschrijft twee manieren van denken en kiezen en legt uit waarom we vaak voor de verkeerde manier gaan en hoe we dit kunnen omzetten zodat we betere beslissingen maken.

Discussies over emotie vs. ratio 
Wereldwijd bekend, Nobelprijs winnaar 
Combinatie psychologie en business
Kan geen minpunten noemen 
Daniel Kahneman – Thinking, Fast and Slow

Vind de perfecte balans tussen emotie en ratio.
Zie voor meer informatie mijn review van Daniel Kahneman - Thinking, Fast and Slow

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€11,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:12

3. How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie

Zoals de titel zegt gaat dit boek om hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed. Het boek richt zich op het doen en laten van de mens en je leert hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. 

De focus in dit boek ligt op leiderschap en de theorie die Carnegie heeft ontwikkeld is op te delen in 4 hoofdstukken. Per hoofdstuk legt hij uit hoe je de door hem ontwikkelde theorie in jouw voordeel kunt laten werken. 

Hij vertelt veel over zijn eigen ervaringen waardoor het boek een persoonlijk tintje krijgt. Het boek leest makkelijk weg en de persoonlijke anekdotes van Carnegie zorgen ervoor dat je dit boek nog vaker uit je boekenkast zult trekken.

Leer diepere, betere relaties te bouwen
Waardevol voor managers en leiders 
Een aantal keer herschreven
Sommige voorbeelden uit de jaren 30
Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€17,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:12

4. The 4-Hour Work Week – Timothy Ferriss

Dit is een gigantisch populair boek onder ondernemers die zich graag richten op meer doen in minder tijd. Ook voor mensen die graag locatie onafhankelijk willen werken is dit een must have boek. 

Hoe kan je slechts 4 uur per week werken en toch een volledig maandsalaris op je bankrekening bij schrijven? Timothy Ferriss bespreekt zijn tactieken tot de sleutels naar deze ultieme vorm van vrijheid. 

Hij richt zich vooral op het aanleren van delegeren van werk en mensen aannemen voor taken waarin zij gespecialiseerd zijn zodat dit tijd voor jou vrij maakt en jij je kan richten op andere taken en projecten. Hij geeft veel voorbeelden vanuit de praktijk die heel nuttig kunnen zijn als je dit doel ook wilt bereiken.

Delegeren tot in het extreme
Creatieve en originele ideeen
Wordt een teamplayer
Lifestyle was origineler toen boek uitkwam
4-hour work week review

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€15,88)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:37

5. Master your Mindset – Michael Pilarczyk

In Master Your Mindset neemt Pilarczyk je mee in de wereld van het bewustzijn. Hij leert je hoe je met de juiste mindset al jouw doelstellingen kunt behalen. 

Pilarczyk neemt je mee in zijn persoonlijke verhaal en laat zien welke paden hij heeft bewandeld om zijn successen te behalen. Uit deze persoonlijke verhalen kun jij je handvaten halen en deze toepassen op je eigen leven. 

Een positieve mindset waarbij focus enorm belangrijk is, is volgens Pilarczyk de sleutel tot het succes.

Sterke focus, en hulp om die te vinden
Voorbeelden vanuit praktijk
Afkomstig uit Nederland (trots 😃)
Begint wat spiritueel
Michael Pilarczyk – Master your Mindset

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:25

6. Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Rich Dad Poor Dad is een boek dat je eindeloos zal blijven inspireren. 

Dit boek is geschreven voor de echte go-getters die het beste uit hun leven willen halen en bereid zijn hier ook hard voor te werken. Niet perse binnen de standaard 9-5 uren, maar echt op hun eigen manier.

In Rich Dad Poor Dad leer je hoe kostbaar je tijd is en hoe je deze het beste kunt investeren. Je maakt onderscheid tussen hard en slim werken en leert hoe je met slim werken meer uit de uren van je dag haalt en de beloning uiteindelijk veel groter zal zijn. 

Zoals de titel verklapt neemt Kiyosaki zijn vaders als voorbeeld. Vaders omdat hij naast zijn biologische vader ook deels is opgevoed door een andere man. Lees het boek om te ontdekken wie dit precies is en wat zijn rol was in de opvoeding van Kiyosaki. 

De theorie van Robert Kiyosaki is als volgt: “Ben je opgevoed door een arme vader zal je een slaaf van de maatschappij worden en ben je opgevoed door een rijke vader dan laat je de maatschappij juist voor jou werken”. Dit zijn harde woorden, maar het berust ook zeker op de waarheid. Ontdek hoe ook jij de maatschappij voor jou kan laten werken, ondanks je achtergrond.

Laat geld voor jou werken
Focus niet op spullen
Discipline en vastberadenheid
Aanpak vereist een sterke wil  
Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:16

7. Getting Things Done – David Allen

Getting Things Done draait om het verbeteren van je productiviteit. Wereldwijd wordt dit gezien als het nummer één boek dat je hiermee kan helpen en is daarom ook al miljoenen keren verkocht. 

Het is een heel geliefd boek in de managementwereld. Het is een boek dat je niet eenmalig leest, maar je zult merken dat je het vaker even erbij pakt. Even om een hoofdstukje na te lezen of om even jezelf weer een kleine opfriscursus te geven. 

Het boek bevat veel informatie en je moet er wel echt even voor gaan zitten. Bijt daar even doorheen, het is de moeite waard 🙂

David Allen is overigens de eerste auteur geweest die een link legt tussen ontspannen en productiviteit. Veel boeken zijn vrij zakelijk en scheiden het professionele leven van het persoonlijke. David Allen koppelt deze juist aan elkaar en laat zien dat beide aspecten hand in hand met elkaar gaan en dat een balans in beide werelden enorm belangrijk is. Pas als je die perfecte balans hebt gevonden zul je zien dat de productiviteit toeneemt en je meer uit je dag zult halen. 

David Allen legt zijn theorie uit in 5 stappen. Ook benieuwd naar deze stappen, schaf dan nu het boek aan.

Beste boek om productief te worden
Deel je weken nuttiger in
Makkelijke, praktische voorbeelden
Tikkie theoretisch en droog
David Allen – Getting Things Done

Doelgericht taken afwerken.
Zie voor meer informatie mijn review van David Allen - Getting Things Done

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,99)
bruna.nl (€14,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:07

8. Atomic Habits – James Clear

Dit boek gaat om gewoontes en hoe deze invloed kunnen hebben op je productiviteit, mindset en leiderschap. 

James Clear geeft veel informatie over aangeleerde gewoontes en laat zien welke gewoontes ‘goed’ en welke gewoontes ‘slecht’ zijn als je doelgericht wilt werken en je goals en targets wilt behalen. 

Het draait allemaal om structuur en focus. Elimineren wat je niet vooruit helpt en focussen op het geen dat jou dichterbij je doel kan brengen. 

Het maakt niet uit waar je nu in het leven staat, James Clear is ervan overtuigd dat deze gewoonten op elke leeftijd aan te leren zijn. Door zijn duidelijke voorbeelden en handvaten zal ook jij nieuwe en positieve gewoonten kunnen ontwikkelen.

Leer jezelf en jouw gewoontes kennen
Herprogrammeer jezelf
Leer begrijpen waarom je dingen doet
Niemand is perfect, besef dat
James Clear – Atomic Habits

Leer goede gewoontes aan, of slechte gewoontes af.
Zie voor meer informatie mijn review van James Clear - Atomic Habits

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,59)
amazon.nl (€10,49)
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:14

9. Start with Why – Simon Sinek

Simon Sinek wordt gezien als de grootste zelfhulp goeroe binnen de wereld van de motivational speakers en het schrijven van managementboeken. 

Zijn boeken worden gelezen door de meest succesvolle en meest rijke mensen op aarde die zijn theorieën volledig supporten. Denk aan een Elon Musk of een Bill Gates. 

Simon Sinek’s theorieën zijn niet per se wetenschappelijk onderbouwd waardoor sommige zijn theorieën zweverig vinden. Hij richt zich meer op de emotie in vergelijk tot de ratio. 

Sinek leert je over zijn ‘Golden circle theory’. In het kort: Inspelen op de emotie is belangrijk, zo ook op zakelijk vlak. Jouw product of dienst verkoopt pas als de ander doorheen wat jou drijft dit product of dienst te verkopen. Wil jij leren hoe Simon dit doet? Lees er dan alles over in zijn boek.

Inspirerende schrijver & TED talker
Leer waarom mensen merken volgen
Leer beter verkopen
Boek is herhalend
Simon Sinek – Start with Why

Wat is jouw doel, jouw 'why' in het leven?
Zie voor meer informatie mijn review van Simon Sinek - Start with Why

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€9,99)
bol.com (€11,98)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:09

10. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Om onze lijst goed af te sluiten heb ik ervoor gekozen om het boek van Napoleon Hill te benoemen. Dit boek is bijna een eeuw oud, maar tot op de dag van vandaag nog heel relevant. 

Hill werd in de vorige eeuw door zakenman Andrew Carnegie benaderd om het het succes van rijke mensen te onderzoeken en te omschrijven. Hill moest een honderdtal rijke en succesvolle mensen interviewen en verbanden leggen tussen hun succes en de weg die zij hebben afgelegd. Er waren veel overeenkomsten te ontdekken en deze kun je lezen in zijn boek ‘Think and Grow Rich’. Zo kun je zelf een vergelijkbaar pad bewandelen om zo ook tot jouw persoonlijke successen te komen.

Op basis van een flink onderzoek
Voorbeelden uit allerlei markten
Sterk ondanks geschreven in jaren 30
Taal en toon ook uit jaren 30
Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:10

Uitgelicht

De beste Management klassieker

Als beste boek uit de oude doos nomineer ik zonder twijfel Think and Grow Rich van Napoleon Hill. De strekking van het boek is nog altijd relevant en je zult er veel van opsteken. Als je een herschreven gemoderniseerde versie wil lezen beveel ik de versie van Michael Pilarczyk aan. In het vertalen naar het Nederlands heeft Michael er rekening mee gehouden dat wij in een andere wereld leven dan in de jaren 30.

Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:10

Meest verrassende Management boek

Voor mij is The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss het meest verrassende management boek. Ik had nog nooit stilgestaan bij de vele middelen om werk goedkoop uit te besteden, die Timothy in dit boek samenvat. Door te delegeren kan je jezelf schaalbaar maken en tijd vinden voor dingen die jij belangrijk vindt.

4-hour work week review

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€15,88)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:37

Beste Nederlandse Management boek

Mijn Nederlandse trots trad in bij het lezen van Master Your Mindset van Michael Pilarzcyk. Halverwege het lezen van dit boek besefte ik mij dat Michael Nederlands (en deels Pools) is. Ik vind het geweldig om een boek met zo’n impact van Nederlandse bodem te zien verschijnen.

Daar blijft het niet bij. Michael heeft inmiddels meerdere succesvolle boeken geschreven en geeft daarnaast cursussen aan mensen die ‘hun mooiste leven willen leven’ (bron, Michaelpilarczyk.nl).

Michael Pilarczyk – Master your Mindset

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:25

Beste Engelse Management boek

Het jongensverhaal Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki nomineer ik als beste Engelse management boek. Deze ondernemersdroom legt uit welke keuzes je tijdens je opvoeding leert te maken, die je in alle latere jaren zullen helpen.

Kies jij ervoor om geld te investeren in middelen die meer geld opleveren? Of kies jij ervoor om geld uit te geven aan korte termijn genot, of spullen?

Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:16

Management boeken bestellen? Let op

Nederlands & Engels

Alle bovenstaande boeken zijn in de Nederlandse en Engelse taal beschikbaar. Leuk feitje, Master your Mindset van Michael Pilarczyk is het enige boek in dit rijtje dat geschreven is door een Nederlandse auteur.

Impact op keuzes in je leven

Ik heb ontzettend veel geleerd van het lezen van management boeken. Ik denk zeker zoveel als vanuit trainingen, cursussen of mijn studies. Deze wijsheden leiden tot het anders maken van keuzes. Ben je hiervan bewust.

Het is mogelijk dat je anders naar je huidige werk, relaties of hobby’s gaat kijken na het lezen van een management boek. Dat je ervoor kiest om

Reviews en recensies

Sinds mijn 25 ben ik los en probeer ik zo veel mogelijk boeken te lezen. Ik ben van mening dat boeken je helpen groeien en je een meer ervaren mens maken. Met regelmaat review ik boeken of maak ik samenvattingen. Ben je benieuwd welke boeken dat zijn? Kijk dan vooral even op de boeken pagina.

Andere boekengenres

Ik ben ervan overtuigd dat je na het lezen van deze top 10 één of meerdere boeken hebt ontdekt die jou zullen inspireren. Kijk vooral ook even verder op mijn website. Ik heb verschillende toplijsten gemaakt met de beste boeken uit bepaalde genres.

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€15,88)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:37

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:25

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:16

Doelgericht taken afwerken.
Zie voor meer informatie mijn review van David Allen - Getting Things Done

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,99)
bruna.nl (€14,99)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:07

Leer goede gewoontes aan, of slechte gewoontes af.
Zie voor meer informatie mijn review van James Clear - Atomic Habits

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,59)
amazon.nl (€10,49)
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:14

Wat is jouw doel, jouw 'why' in het leven?
Zie voor meer informatie mijn review van Simon Sinek - Start with Why

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€9,99)
bol.com (€11,98)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:09

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:10

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€14,59)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:10

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€15,88)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:37

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:25

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 15 april 2024 - 07:16

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie