De beste Mindset boeken – top 10 van Juli 2024

Vaak kan het leven wat overweldigend voelen. We leven in een maatschappij waarbij alles beter en sneller moet. Soms zie je het daardoor allemaal even niet meer zitten. Ben je wel goed genoeg? Doe je wel voldoende mee? Hoe kan het allemaal beter? Het zijn vragen die ons allemaal bezig houden en ook voor veel onrust kunnen zorgen. Mindset boeken kunnen jou hierbij helpen.

Het lezen van mindset boeken zal jouw kijk op het leven verbeteren en je ook meer rust brengen. Je zult merken dat je veel positiever in het leven zal gaan staan en het allemaal nét weer een stuk beter aan kan. 

Maar dan vraag je je nu misschien af, bij welk boek begin ik dan het best? Welk boek gericht op mindset past het beste bij mij en mijn doelen? Er is zoveel waar je uit kan kiezen dat dit misschien ook weer voor keuzestress kan zorgen. 

Juist om die reden heb ik mijn persoonlijke top 10 mindset boeken gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen wat tussen zit. Lees daarom goed de korte samenvattingen door die ik hieronder beschreven heb.

Inhoudsopgave

Top 10 boeken over Mindset

De volgende mindset boeken mogen niet ontbreken in je boekenkast. Stuk voor stuk zijn het parels die het waard zijn om te lezen. Het zal je zoveel nieuwe inzichten geven en je leven op veel verschillende manieren verrijken

Ik geef per boek een korte samenvatting zodat jij een keuze kunt maken met welk boek je wilt beginnen.

Mindset tip van Perry

Met de juiste mindset kan je elke uitdaging aan. Lukt het niet om de juiste mindset te vinden? Schakel op tijd begeleiding of mentale hulpverlening in en voorkom dat je vastloopt.

1. Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Het boek Master Your Mindset, geschreven door de Nederlandse auteur Michael Pilarczyk gaat over groei. Groei op zowel persoonlijk, spiritueel en het zakelijke vlak. 

In het boek van Pilarczyk neemt hij jou mee op zijn persoonlijke reis van zijn werk bij de radio tot het geen dat hij nu doet. Zijn motto is simpel: Doe wat je écht leuk vindt en zorg dat je daar de beste in wordt. 

Hij legt je uit met behulp van persoonlijke voorbeelden waarom bepaalde acties juist wel of niet helpen. Ook licht hij toe waarom je bepaalde paden misschien juist helemaal niet moet bewandelen. Het komt er allemaal op neer dat je jouw mindset volledig omschakelt en enkel focust op de stappen die jou dichter bij jouw doel kunnen brengen. 

Je moet je gedachtepatronen doorbreken en je moet je mindset flink aanpakken. Begin met de vraag: ‘Hoe ziet mijn mooiste leven eruit’ en vandaar uit werk je het allemaal verder uit.

Sterke focus, en hulp om die te vinden
Voorbeelden vanuit praktijk
Afkomstig uit Nederland (trots 😃)
Begint wat spiritueel
Michael Pilarczyk – Master your Mindset

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 07:05

2. Je Bent Zoals Je Denkt – Michael Pilarczyk

In dit rijtje moet ik nog een boek van zelfhulp goeroe Pilarczyk benoemen.

In ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ legt Pilarczyk uit hoe jouw eigen denkwijze jouw leven zal beïnvloeden. Dit kan zowel op een positieve als negatieve manier. Vaak hangen we in het negatieve en Pilarczyk helpt je om je mindset opnieuw te programmeren zodat jij een stuk positiever tegen je leven aan zult kijken. 

Alles is mogelijk voor iedereen, alleen moet je dat zelf ook wel gaan geloven. Je huidige leven is niet alles bepalend voor de rest van je leven.

Leer anders naar het leven kijken
Duidelijke, makkelijke taal
Michael is geen one-hit wonder
Veel herhaling, boek kon korter
Michael Pilarczyk – Je Bent Zoals Je Denkt

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:40

3. Open Je Ogen – Tim van der Vliet

Tim van der Vliet beschrijft in zijn boek 5 stappen die jou zullen helpen een ‘spirituele awakening’ te ondergaan. 

Hij is ervan overtuigd dat je enkel aan zijn mindset boek voldoende hebt. Bovendien dat je niet je tijd hoeft te besteden, of zoals hij het noemt verspillen, aan het lezen van tal van boeken om tot de conclusie te komen dat je jouw leven zelf eigenlijk heel makkelijk kunt versimpelen en op die manier een positievere mindset kunt creëren. 

Van der Vliet schrijft in korte en simpele zinnen, is direct en soms een tikkeltje hard maar dit allemaal wel met een grote vleug humor. Ben je nog niet helemaal thuis in de wereld van de spiritualiteit en wil je een eerste kennismaking ermee, dan is dit boek zeker aan te raden.

Recht voor zijn raap, kort en krachtig
Fijn boek om in te stappen
Duidelijke handvaten
Niet het enige boek dat je wil lezen
Tim van der Vliet – Open je Ogen

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,50)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:40

4. The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Manson wordt ook wel gezien als de leider van de millennial zelfhulp goeroe’s wereldwijd. Zijn boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank en vliegen overal de deur uit. 

In zijn boek ‘Subtle Art of Not Giving A F*ck’ neemt Manson je virtueel mee door de wereld waarin wij nu wonen. Een wereld waarin de maatschappij ons met een vergrootglas bekijkt en een wereld waarin wij continu moe zijn omdat we onszelf overtuigen dat we niet aan de norm voldoen. De norm van het perfecte plaatje. 

Manson verteld dat dit allemaal onzin is en dat we ons te veel bezig houden met wat anderen van ons vinden. Hij wilt dit patroon doorbreken en legt je uit hoe jij dit zelf ook kunt doen. 

Ophouden met teveel bezig zijn wat anderen van je denken en juist de energie stoppen in je eigen doelen en dromen zonder je hier druk om te maken.

Zijn boek is zeer recht voor z’n raap, eerlijk en recht door zee. Geen bullshit, geen onnodige bladvulling. Gewoon rauw, eerlijk en direct.

Eerlijk naar jezelf
Originele invalshoek
Zelfspot, humoristisch
Een beetje Amerikaans, big words
Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Niet bij de pakken neerzitten, maar aanpakken die problemen!
Zie voor meer informatie mijn review van Mark Manson - The Subtle Art of not Giving a F*ck

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€15,95)
amazon.nl (€16,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

Mark Manson – De edele kunst van not giving a F*ck

De Nederlandse vertaling van internationale bestseller 'The Subtle Art of Not Giving a F*ck'. Een tikkie Amerikaans maar wel recht voor z'n raap en vol met wijsheden.

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

5. Mindgym, Sportschool voor je Geest – Wouter de Jong

Als we aan een goede gezondheid denken, dan denken we al snel aan een gezonde voeding en de juiste hoeveelheid beweging. Maar vaak slaan we onze mentale gezondheid over. Dit juist terwijl de mentale gezondheid ook veel invloed heeft op je fysieke gezondheid. 

De Jong laat in zijn boek zien hoe je in slechts 3 maanden tijd je mentale conditie kunt aanpakken en verbeteren. Hij geeft je veel oefeningen en deelt zijn persoonlijke verhaal waar je ook weer veel inspiratie uit zult halen.

Mentaal onderhoud is ook belangrijk
Duidelijk 12 weken plan
Onderbouwd met theorie
Theorie kan zwaar en ingewikkeld zijn

6. Superkrachten voor je Hoofd – Wouter de Jong

De auteur van ‘Mindgym, Sportschool voor je Geest’ heeft ook een versie voor kinderen geschreven van zijn boek. Het is één van de eerste Nederlandstalige auteurs die zich richt op het kinderpubliek. De Jong is van mening dat kinderen al vroeg moet leren hoe ze de baas in hun eigen hoofd kunnen worden. 

Het boek leest makkelijk weg en er staan veel praktijk oefeningen in die je samen met je kind kunt doen. De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk bij te houden. 

Dit boek bevat prachtige illustraties en komt met een eigen audio soundtrack. Het richt zich op omgaan met onaangename situaties en ervaringen en het krijgen van (meer) zelfvertrouwen.

Jong geleerd is oud gedaan
Je wilt het beste voor je kind
Moderne Dylan Haegens editie
Geen negatieve punten
Wouter de Jong – Superkrachten voor je Hoofd

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:39

7. Nice Girls Don’t Get The Corner Office – Lois P. Frankel

Het boek van Lois P. Frankel is gericht op een vrouwelijk publiek zoals de titel vermeld, maar eigenlijk kan iedereen deze tips goed gebruiken, ongeacht of je een man of vrouw bent. 

In haar boek omschrijft ze dat je geen voetveeg moet zijn en dat je dit, vooral op zakelijk vlak, al sneller bent dan je zelf doorhebt. Nooit nee kunnen zeggen, altijd lange uren maken, vaak in het weekend werken. Komt dit je bekend voor? 

In het boek van Frankel neemt ze je mee op haar eigen reis door het leven en geeft ze veel verschillende voorbeelden van situaties die ze zelf beter aan had kunnen pakken. Ze leert je opnieuw op grenzen stellen, vaker nee te zeggen en harder te zijn op het professionele vlak

Ook jij mag voor jezelf opkomen. Ook jij mag je dromen najagen. Wil jij weer grip krijgen op je carrière en de rol die jij hier zelf inspeelt verbeteren, dan is dit echt een boek voor jou.

Leer het bedrijfsleven overwinnen
Op je strepen staan is niet gemeen
Voor beginnende professionals
Typische toon en schrijfstijl

8. Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Kiyosaki beschrijft in zijn boek de door hem ontwikkelde theorie dat je mindset allesbepalend is en het niks uitmaakt waar je wiegje staat. 

Hij neemt je mee in zijn persoonlijke verhaal waarin hij verteld dat hij in een arm gezin is geboren en dat hij zijn hele leven zijn vader heel hard heeft zien werken voor weinig. Ook refereert hij naar een ‘tweede vader’, de vader van een goede vriend van hem die wel heel rijk was. 

Hij legt het verschil uit tussen de mindset van beide vaders en geeft aan dat je of een slaaf van de maatschappij wordt of de maatschappij voor je laat werken. Hij geeft je de juiste tools om ook jouw leven anders in te delen mocht dit nodig zijn.

Laat geld voor jou werken
Focus niet op spullen
Discipline en vastberadenheid
Aanpak vereist een sterke wil  
Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€9,99)
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:56

9. The 4-Hour Work Week – Timothy Ferriss

Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, slechts 4 uur per week werken. Maar kan het dan ook echt en behoud je daarmee ook je huidige inkomen? Of nog beter, kan dit inkomen ook meer worden als je minder uren werkt?

Het korte antwoord is: ja. Ferriss richt zich op het slimmer werken in plaats van het harder werken en geeft aan dat je veel meer uit handen moet geven. Delegeren is echt hét woord dat de inhoud van dit boek het beste zal omschrijven. Mensen inhuren die beschikken over een bepaalde expertise zodat jij je tijd aan bepaalde taken niet hoeft te verspillen en je weer met andere projecten bezig kunt houden. Doen waar je goed in bent en anderen inhuren om de dingen te doen waar zij goed in zijn.

Ferriss geeft 50 tips hoe jij dit het beste kunt aanpakken en de switch kunt maken om zo zelf ook minder te werken. Ook behandeld hij case-studies van verschillende mensen die deze methode hebben gevolgd. Van individuen tot gezinnen, jong of oud, zijn methode is voor iedereen toepasbaar.

Bewaak jouw headspace
Creatieve en originele ideeen
Krijg rust door te delegeren
Lifestyle was origineler toen boek uitkwam
4-hour work week review

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€13,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

10. Getting Things Done – David Allen

Het boek van Allen richt zich op productiviteit en hoe je deze kunt verbeteren met de juiste mindset. 

In dit boek leer je te filteren en de taken die je niet dichter bij je doel of droom brengen te elimineren. Je leert wat relevant is en hoe jij je hier op kunt focussen en het ruis achter je kunt laten. Met ruis bedoelt Allen dat wat niet bijdraagt aan jouw doel en droom. Raak jij snel afgeleid of zie je soms door de bomen het bos niet meer, dan is dit een goed boek om mee te beginnen als je jouw mindset hierin wilt aanpakken en verbeteren.

Beste boek om productief te worden
Deel je weken nuttiger in
Makkelijke, praktische voorbeelden
Tikkie theoretisch en droog
David Allen – Getting Things Done

Doelgericht taken afwerken.
Zie voor meer informatie mijn review van David Allen - Getting Things Done

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,99)
bruna.nl (€14,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:47

Als je bovenstaande lijst volgt, weet ik zeker dat jij over alle tools zult beschikken om jouw mindset eens flink aan te pakken. 

Niet elk boek is voor iedereen, maar ik hoop wel dat je met mijn uitleg een duidelijker beeld hebt met welk boek je moet beginnen. Investeer in jezelf en in je toekomst door deze boeken aan te schaffen. Elk boek biedt nieuwe inzichten en methoden die je kunnen helpen, mits je ervoor openstaat. 

Het ene boek is wat spiritueler, door sommige gezien als zweverig, dan het andere boek. Ik heb geprobeerd er een goede mix van te maken zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wel kan ik met 100% zekerheid zeggen dat ik volledig achter al deze boeken sta en elk boek een aanwinst zal zijn voor je toekomst.

Uitgelicht

De beste Mindset klassieker

Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki gaat al vanaf 1997 mee en is nog steeds enorm relevant. Het boek leert je om je geld niet te vergooien aan spullen en andere troep. Kies ervoor om je geld bewuster uit te geven aan investeringen die geld opleveren, in plaats van geld kosten.

Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€9,99)
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:56

Meest verrassende Mindset boek

Het boek dat mij het meest verraste is The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss.

Op basis van de titel kon ik niet goed inschatten wat zo’n werkweek van 4 uur zou inhouden. Ik had vooraf gedacht dat het ging om dusdanig veel verdienen dat je nog maar 4 uur hoeft te werken. Het boek gooit het op een andere tour: Je kan een volledig bedrijf draaien door taken te delegeren aan anderen. Dit verraste mij enorm!

4-hour work week review

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€13,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

Beste Nederlandse Mindset boek

Michael Pilarzcyk is uitgegroeid tot veel meer dan een auteur. Master Your Mindset is zijn meest bekende boek. Daaromheen heeft hij een community, trainingen en nog zoveel meer gebouwd (zie ook zijn website). Ik ben enorm trots op wat Michael heeft bereikt en nomineer hem daarom als beste Nederlandse Mindset boek.

Michael Pilarczyk – Master your Mindset

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 07:05

Beste Engelse Mindset boek

Op elk station en elke airport zie je ‘m liggen: The Subtle Art of Not Giving A F*ck. Het boek met de oranje hoes. Je kan er niet omheen, dit boek heeft zo’n impact dat je ‘m eens in je leven gelezen moet hebben. Het boek is recht voor z’n raap, windt er geen doekjes om. Wat verassend is, is dat het boek focust op het accepteren van je huidige leven en niet het nastreven van onrealistische doelen.

Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Niet bij de pakken neerzitten, maar aanpakken die problemen!
Zie voor meer informatie mijn review van Mark Manson - The Subtle Art of not Giving a F*ck

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€15,95)
amazon.nl (€16,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

Mindset boeken bestellen? Let op

Nederlands & Engels

Het grootste deel van de boeken in deze lijst is geschreven door Nederlanders. Ik ben daar trots op en hoop dat er nog meer talenten bijkomen de komende jaren. Hierdoor zijn de boeken zowel in Nederlands als Engels te verkrijgen. Kies zelf welke taal het beste bij jou past.

Mindset verandert je kijk op het leven

Mindset is een hot topic, maar voordat je begint aan het veranderen van jouw mindset wil ik je wijzen op het volgende.

Als je aan jouw mindset werkt, zal je anders naar keuzes en beslissingen in het leven gaan kijken. Het is mogelijk dat je niet meer met dezelfde mensen om wil gaan of zelfs een ander beroep zult overwegen. Deze afwegingen ga je maken omdat je de indruk krijgt dat een ander leven beter bij jouw past. Hierdoor kan je leven nogal veranderen.

Als voorbeeld heb ik zelf de afgelopen jaren veel dingen in mijn leven geschrapt. Denk aan bepaalde relaties die energie kosten, denk aan spullen die je meer aan het verplaatsen dan gebruiken bent en denk aan social media, wat mij niet echt iets opleverde.

Als gevolg heb ik een ‘leger’ leven gekregen. Voor sommigen komt dat raar over omdat ik hierin niet dezelfde keuzes maak als zij dat doen. Voor mij biedt het rust, overzicht en verlaagt het mijn verplichtingen. Ik voel meer vrijheid en daardoor word ik gelukkiger. Bovendien heb ik meer ruimte om tijd te besteden aan dingen die écht belangrijk zijn voor mij. Ook daar word ik blijer van. Hopelijk maakt het verdiepen in mindset jou ook gelukkiger 🙂

Reviews en recensies

Na mijn studies zocht ik een nieuw middel om mezelf te ontwikkelen. Dat middel werd het lezen van boeken. Met regelmaat review ik die boeken of maak ik samenvattingen. Benieuwd welke? Kijk dan vooral even op de boeken pagina.

Andere boekengenres

Kijk vooral ook eens rond op mijn website. Ik heb veel verschillende lijsten gemaakt met boeken die ik adviseer. Ik zal ook altijd uitleggen waarom ik een boek adviseer en voor wie dit boek het beste te adviseren is. Van boeken rondom management, psychologie of mindset boeken. Je kunt het allemaal op mijn website vinden.

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 07:05
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Je Bent Zoals Je Denkt

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:40

Niet bij de pakken neerzitten, maar aanpakken die problemen!
Zie voor meer informatie mijn review van Mark Manson - The Subtle Art of not Giving a F*ck

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€15,95)
amazon.nl (€16,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

De Nederlandse vertaling van internationale bestseller 'The Subtle Art of Not Giving a F*ck'. Een tikkie Amerikaans maar wel recht voor z'n raap en vol met wijsheden.

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:39

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:39

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
amazon.nl (€18,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:39

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€9,99)
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:56

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€30,00)
amazon.nl (€30,00)
bruna.nl (€30,00)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:55

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€13,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€31,95)
amazon.nl (€17,99)
bruna.nl (€20,00)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:07

Doelgericht taken afwerken.
Zie voor meer informatie mijn review van David Allen - Getting Things Done

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,99)
bruna.nl (€14,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:47

Ga jij werken voor geld, of laat je je geld werken voor jou?
Zie voor meer informatie mijn review van Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€9,99)
amazon.nl (€8,46)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:56

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€13,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 07:05

Niet bij de pakken neerzitten, maar aanpakken die problemen!
Zie voor meer informatie mijn review van Mark Manson - The Subtle Art of not Giving a F*ck

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€15,95)
amazon.nl (€16,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 06:57

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie