Nooit meer te druk van Tony Crabbe (Boek Review Juli 2024)

Mijn eerste zelfhulpboek was ‘Nooit meer te druk’ en kwam precies op tijd: In een periode waarin ik door werk voor het eerst overliep en moest beginnen met keuzes maken. Tony Crabbe geeft je in zijn boek tal van handvaten om die keuzes te maken en nooit meer druk te voelen.

‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe leest makkelijk weg en hoort in mijn top 10 van zelfhulpboeken. Met tal van voorbeelden legt Tony Crabbe uit waarom je er niet naar moet streven om druk te zijn en uit te spreken dat je druk bent. Hij adviseert hoe je rust kan vinden in je week en een meer ontspannen mens kan worden. Ik raad elke vriend en collega aan dit boek te lezen, het boek is relevant voor zakelijk en privé.

Lees verder als je de hoofdlijnen van het boek wil ontdekken, meer over de schrijver wil weten en wil afwegen of dit boek bij jou past.

Inhoudsopgave

Mijn mening over dit boek
  • Hoe prettig leest dit boek
  • Hoe relevant is dit boek nog
  • Heeft het boek inzichten geboden
  • Prijs
4.8

Over Nooit meer te druk

“Stop met het managen van je tijd!” “Te druk om dit boek te lezen?” Met dit soort confronterende statements opent Tony Crabbe de eerste hoofdstukken van het boek ‘Nooit meer te druk’. Hij benadrukt dat het tegenwoordig als normaal wordt gezien om volle agenda’s te hebben en daar ook mee te koop te lopen. Het is tof om te kunnen zeggen dat je druk bent, zelfs een wedstrijd met anderen en daardoor populariteitswedstrijd. Eigenlijk zou je ook nog een cursus time management moeten doen, zodat je nog meer kan in minder tijd. Wie hou je voor de gek?

Het drukke leven
Het leven anno nu is erg druk. Vind jij ook dat je druk bent?

Precies, je houd jezelf voor de gek. Dat is het punt dat Tony Crabbe wil maken. In zijn boek ‘Nooit meer te druk’ legt hij uit waarom je meer rust zal ervaren en gelukkiger zal worden als je focust, bewuste keuzes maakt en ruis filtert. Less is more, quality over quantity. Iedereen is baas over zijn eigen agenda en je hebt het volledig zelf in de hand hoe druk je bent.

Aan de hand van handvaten, oefeningen en voorbeelden laat Tony zien hoe je stappen kan maken in het beheren en beheersen van je leven. Ik vond de voorbeelden en oefeningen vooral fijn, lekker praktisch.

Mijn aanbeveling?

Zeker lezen! Ik ben heel blij dat ik ‘Nooit meer te druk’ in 2016 van een vriend aanbevolen heb gekregen (bedankt Daniël Sterken). Destijds maakte ik lange dagen om dance-event ’30 years DJ the Prophet’ een succes te maken. Hij zag hoe ik ploeterde tot ’s avonds laat en raadde mij aan het boek te lezen. Ik ben hem dankbaar voor het advies, en raad het boek sindsdien ook aan vrienden en collega’s aan.

Wat heeft Nooit meer te druk mij gebracht?

Toen ik ‘Nooit meer te druk’ kocht, was ik nog niet bekend met het genre zelfhulpboeken. Het genre heb ik door Tony Crabbe ontdekt. Ik vind ‘zelfhulp’ nog steeds een corny term, maar de term klopt wel. Dit type boeken helpen je in je persoonlijke groei. Ik hou van zelfhulpboeken door de sterk onderbouwde argumentatie aan de hand van verschillende inzichten en voorbeelden. Natuurlijk mag je kritisch zijn op wat anderen schrijven, maar de zelfhulpboeken die ik tot nu toe heb gelezen waren voor mij allemaal overtuigend. Ik ben ontzettend blij dat ik dit genre boeken heb ontdekt, want ik heb sindsdien meerdere boeken verslonden.

Het ontdekken van een genre zegt natuurlijk nog niet zoveel over het boek zelf. ‘Nooit meer te druk’ heeft mij een spiegel voorgehouden en mij geconfronteerd met mijn millennial gedrag. Ik vond het heerlijk om mondeling en online (social media) uit te spreken hoe druk ik wel niet was. Druk zijn betekende in mijn mening succesvol zijn, en dat wilde ik aan mensen laten zien. Het boek heeft mij doen inzien dat dit onzin was. Van druk zijn raak je namelijk hooguit opgebrand. Daarnaast vul je alleen leegtes en kortetermijngeluk met het delen van successen aan anderen. Tony adviseert er vooral zelf van te genieten en je kostbare tijd te bewaren voor dingen waar je wel gelukkig van wordt.

Over auteur Tony Crabbe

Tony Crabbe (UK) werkt internationaal als bedrijfspsycholoog voor merken als Microsoft en Disney. Met regelmaat is hij gastspreker en verzorgt hij workshops op internationale business evenementen. Hij heeft psychologie gestudeerd in Edinburgh en London en woont tegenwoordig in Denia, Spanje.

In 2016 schreef hij het boek ‘Busy’ wat later vertaald is naar de Nederlandse versie ‘Nooit meer te druk’. In 2020 volgde daarop het boek ‘Busy @ home’ over issues waar de wereld tegenaan loopt sinds iedereen massaal thuis werkt. In dit tweede boek biedt Tony handvaten om ook thuis rust te vinden, routine gedrag te doorbreken en de COVID crisis draaglijker door te komen.

Tony Crabbe foto 2021
Tony Crabbe in 2021 (bron & ©)

Uitgaven van Nooit meer te druk en Busy

Een bestseller zou geen bestseller zijn als het boek niet in meerdere talen verkrijgbaar was. Voor wie het prettiger vindt in het Engels te lezen is ‘Nooit meer te druk’ ook in het Engels beschikbaar.

Tony Crabbe – Busy

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,79)
amazon.nl (€8,79)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:07

Nooit meer te druk cover

Druk zijn is niet gaaf. Vind rust en bereik meer.
Zie voor meer informatie mijn review van Tony Crabbe - Nooit meer te Druk

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
amazon.nl (€20,00)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

Management Boeken die ook interessant zijn

Ik ben zelf project manager en lees graag boeken die mij helpen mijn werk beter te doen. De boeken kunnen natuurlijk ook jou en vele andere helpen, daar hoef je geen project manager voor te zijn 😉 Op mijn pagina over boeken kan je reviews vinden van allerlei management, mindset, mindfulness en zelfhulp boeken. Doe er je voordeel mee!

Productinformatie Nooit meer te druk

  • Naam: Nooit meer te Druk
  • Auteur: Tony Crabbe
  • Uitgegeven in: 2016
  • Aantal pagina’s: 384
  • Taal: Nederlands
Nooit meer te druk cover
‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€10,79)
amazon.nl (€8,79)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:07

Druk zijn is niet gaaf. Vind rust en bereik meer.
Zie voor meer informatie mijn review van Tony Crabbe - Nooit meer te Druk

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,99)
amazon.nl (€20,00)
bruna.nl (€21,99)
Laatste update op: 19 juli 2024 - 08:08

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie