Wat is PMI (Project Management Institute)?

PMI is een organisatie die mogelijkheden tot ontwikkeling aanbiedt. De afkorting staat voor Project Management Institute. De organisatie is opgericht in 1969. Het instituut is de grootste wereldwijde community voor project managers.

Het doel van de organisatie is om carrièrepaden te verbeteren. Zij maken dit mogelijk met een enorm aanbod van studiematerialen. Daarnaast willen zij succes in organisatie te stimuleren en impact verhogen door vaardigheden bij te brengen.

De organisatie is gevestigd in Newtown Square, Pennsylvania, United States.

PMI campus Henderson Penssylvania
De Henderson campus, waar PMI onderdeel van is © Jay Greene Photography

Op de website van de organisatie vind je de bekende PMP trainingen. Dat is niet het enige waar PMI van bekend is. Naast de PMP-trainingen bieden zij ook de volgende trainingen aan.

Het training aanbod van PMI

  • Project Management Professional (PMP)
  • Certified Associate in Project Management (CAPM). Een theoretische benadering van project management
  • Professional in Business Analysis (PMI-PBA). Over het behalen van doelstellingen en stakeholder management
  • Program Management Professional (PgMP). Over het managen van strategische, complexe projecten
  • Portfolio Management Professional (PfMP). Over het managen van een portfolio van projecten
  • Risk Management Professional (PMI-RMP). Over identificeren en afdekken van risico’s
  • Scheduling Professional (PMI-SP). Over het behalen van planningen en vinden van resources
  • Project Management Ready. Om net afgestudeerden kennis te laten maken met project management

De organisatie biedt niet alleen trainingen aan. Namelijk, op de website kan je ook tools, forums, publicaties, expertise en standaardisatie formats vinden. Dit veelzijdige aanbod maakt de organisatie wereldwijd de meest veelzijdige aanbieder van project management informatie. Deze inhoud is erg indrukwekkend en vooral erg interessant. Daarom raad ik elke projectmanager aan een kijkje te nemen op de platformen van PMI.

Omzet en cijfers van PMI

In 2020 heeft PMI met haar aanbod een omzet kunnen behalen van $318.371.741 (bron). Deze omzetcijfers hebben zij kunnen behalen met meer dan 652.000 leden. Die leden 80.000 examens en meer dan 175.000 lesprogramma’s. Deze cijfers zijn op zijn net als het aanbod erg indrukwekkend.

Om te kaderen en je een beeld te geven van hoeveel omzet 318 miljoen is, wil ik een vergelijking maken. Daarvoor kijk ik graag met je naar de Nederlandse hogescholen. Ik (Perry) heb op Tilburg University gestuurd. Tilburg University had in 2020 een omzet van €242 miljoen (bron). Als je dollars omrekent naar euro’s zijn de omzetcijfers erg vergelijkbaar. Mijn conclusie daarbij is dat PMI en Tilburg University vergelijkbaar zijn in grootte, en daardoor beide even serieus genomen moeten worden.

Wil jij meer weten over bedrijfskunde en management theorie? Bekijk dan zeker even mijn management begrippenlijst.

Plaats een reactie