Project management tools en software

Op deze pagina maak ik voor jou een overzicht van meerdere project management software en tools en hun functionaliteiten. Door reviews, gebruikerservaringen, voorbeelden en kosten te delen help ik jou de beste keuze te maken. Ook zal ik toelichten welk doel een bepaalde tool dient.

Als voorbeeld zijn Google Workspace en Teams 365 handiger om bestanden te delen en te communiceren, maar zijn Trello of Asana handiger om overzicht van voortgang te hebben.

Inhoudsopgave

Beste Project Management Software

Gebruikersaantallen in 2022

In elk bedrijf worden softwareoplossingen gebruikt om het werken makkelijker, overzichtelijke en efficiënter te maken. Project Management tools kunnen daarbij helpen. Ik heb voor jou op een rijtje gezet welke softwareoplossingen het meest gebruikt worden en zal dit overzicht up-to-date houden. (Laatste update februari 2022).

Gebruikersaantallen zijn relevant. Namelijk, als meer mensen bekend zijn met een programma, dan hebben ook meer mensen ervaring met een programma. Als meer mensen ervaren zijn met 1 oplossing wordt samenwerken makkelijker, en zal adoptie sneller gaan. Adoptie van software kan tegenvallen zijn en daarom is het prettig als veel mensen al de juiste ervaring hebben.

Bronvermelding

De gebruikersaantallen van project management tools zijn publiekelijk beschikbaar in jaarverslagen en vergelijkbare publicaties. Wanneer een waarde ontbreekt is er geen publieke informatie te vinden over gebruikersaantallen. Deels zijn de aantallen subjectief, ingeschat door analisten en media. De bronvermelding van bovenstaande tabel is te vinden in de volgende lijst.

Om op Nederlandse schattingen van gebruikersaantallen te komen is het aandeel van Nederland op de wereldwijde bevolking doorgerekend (0,225%).


Alle Project Management Software (in abc)

In het volgende overzicht heb ik de belangrijkste eigenschappen bekende tools voor je op een rijtje gezet. Ook deel ik mijn argumentatie, en kan je blog artikelen over deze softwareoplossingen vinden. Hopelijk helpt het jou bij het maken van de juiste keuze.

Asana (software)

Eenvoudig, taakgericht samenwerken.

Direct aanschaffen bij:

asana.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:28

Basecamp (software)

Een verzamelplek voor álle taken.

⭐ $50 korting via Manageproject.nl ⭐

Direct aanschaffen bij:

basecamp.com

ClickUp (software)

Zij vinden zelf dat ClickUp een alles-in-1 oplossing is. Ik vind dat ClickUp met name sterk is in het overzichtelijk houden van taken, documenten en communicatie. Maar dan ook héél sterk.
⭐ Favoriet van Manageproject.nl ⭐

Direct aanschaffen bij:

clickup.com
Laatste update op: 9 juni 2023 - 11:33

Google Workspace (software)

Dé alles-in-1-oplossing voor bedrijven.
⭐ Favoriet van Manageproject.nl ⭐

Direct aanschaffen bij:

google.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:28

Jira (software)

De beste oplossing voor software development.

Direct aanschaffen bij:

atlassian.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:28

Microsoft Teams (software)

Een geweldige alles-in-1-oplossing voor bedrijven.

Direct aanschaffen bij:

microsoft.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:28

monday.com (software)

Meer dan een project management tool. Door meer dan 200 templates ook thuis in Sales, CRM, Marketing en meer.
⭐ Favoriet van Manageproject.nl ⭐

Direct aanschaffen bij:

monday.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:31

TeamGantt (software)

De beste grafische weergave van jouw projecten.

Direct aanschaffen bij:

teamgantt.com

Trello (software)

Laagdrempelig taken en bestanden weergeven.
⭐ Favoriet van Manageproject.nl ⭐

Direct aanschaffen bij:

trello.com
Laatste update op: 13 november 2022 - 16:29

Wrike (software)

Een duidelijk, eenvoudig overzicht van taken en lopende zaken.

Direct aanschaffen bij:

wrike.com

Mis je een oplossing in het overzicht? Laat het mij weten op de contactpagina zodat ik kan overwegen of de tool bij de bezoekers van Manageproject.nl past. Ik hoor graag van je.


Gratis Project Management Tools

Vrijwel elke softwareoplossing heeft een gratis trial of proefperiode waarin je kan kennismaken. In de tabel hieronder heb ik een overzicht gemaakt van wat je wel en niet kan in de gratis versie van project management tools.

Wat zijn Project Management Tools?

Project Management Tools & Software zijn oplossingen die je leven als project manager kunnen vergemakkelijken. ‘Tools’ en ‘Software’ betekenen hetzelfde. Het zijn geautomatiseerde oplossingen die handmatig werk slimmer, beter of sneller kunnen doen. Tools kunnen je helpen met het vinden van overzicht, het stroomlijnen van administratie of het opvolgen van taken. Door informatie op te slaan in tools hoef je daarnaast minder zelf te onthouden, en zal je minder fouten maken. Tot slot wordt het delen van informatie en bijlagen makkelijker gemaakt met project management tools.

Project Management Software gebruikersaantallen
Project Management tools helpen je overzicht te krijgen

Tools zijn softwareoplossingen en bij software hoort innovatie. De innovatie en ontwikkeling van tools gaat razendsnel. Door regelmatig nieuwe blogposts te maken zal ik je op de hoogte houden van nieuwe features en toepassingsmogelijkheden. Hiervoor struin ik zelf ook regelmatig blogs en nieuwsbrieven af, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Andere Tools en Software

Mocht je op zoek zijn naar andere programma’s, kijk dan ook zeker even op mijn algemene tools en software pagina.

Plaats een reactie