Project Management opleidingen en cursussen

Tegenwoordig zijn er allerlei vormen van project management opleidingen en cursussen te volgen. Op deze pagina zetten wij voor jou op een rijtje welke opties je hebt, zodat je daar zelf een keuze uit kan maken.

Project Management Opleidingen

In het overzicht van opleidingen maken wij onderscheid tussen 2 categorieën:

  1. Overheidsinstellingen, Hbo’s of Universiteiten als Avans, Fontys, Universiteit Utrecht. Van deze opleidingen maak je waarschijnlijk gebruik als je tussen de 16 en 30 jaar oud bent en nog niet zoveel werkervaring hebt
  2. Commerciële onderwijsinstellingen als NCOI, LOI of Avans+. Van deze opleidingen maak je waarschijnlijk gebruik als je tussen de 24 en 65 jaar oud bent en al enige werkervaring hebt

Beide categorieën opleidingen bieden Project Management opleidingen van 12 tot 48 maanden aan. In het volgende overzicht kan je zien om welke opleidingen het gaat.

Overheidsinstellingen en bijhorende opleidingenCommerciële onderwijsinstellingen en bijhorende opleidingen
Master Project Management bij Hogeschool UtrechtProjectmanagement bij Avans+
Projectmanagement MBO of HBO opleidingen bij NCOI
Proces- en Projectmanagement bij ICM
Post-hbo Projectmanagement bij HAN
Post-hbo Algemeen Projectmanagement bij Windesheim

Project Management Cursussen

In het overzicht van cursussen maken wij onderscheid tussen de 2 categorieën:

  1. Online cursussen die in het Nederlands of Engels volledig thuis gevolgd worden
  2. Offline cursussen die op locatie gevolgd worden

De volgende cursussen zijn trajecten van een aantal dagen of hooguit een paar weken. Het is mogelijk dat de offline cursussen door de COVID-19 omstandigheden momenteel (deels) online plaatsvinden.

Online Project Management cursussenOffline Project Management cursussen
Cursus Prince2 bij CapgeminiProjectmanagement en projectmatig werken van projectmanagement-training.nl
Scrum trainingen bij Agile Scrum GroupProgramma management, Agile werken en andere trainingen van projectmanagement-training.nl
Advanced Project Management bij Nyenrode
Meerdere cursussen van Schouten en Nelissen

Trainingen

In de toekomst zal Manageproject.nl praktische, korte, digitale trainingen aanbieden over projectmanagement. Wij vragen je onze website in de gaten te houden indien je geïnteresseerd bent.

Wij hopen dat je met dit overzicht van project management opleidingen en cursussen een geschikte optie kunt vinden. Mocht je opties missen in dit overzicht, neem dan zeker even contact op.

4 gedachten over “Project Management opleidingen en cursussen”

  1. Geweldige bron voor projectmanagementopleidingen en -cursussen! Het overzichtelijke aanbod, inclusief gedetailleerde informatie en flexibele leerervaringen, maakt het gemakkelijk om de juiste opleiding te kiezen. Bedankt voor het delen van deze waardevolle informatie!

    Beantwoorden
  2. Deze blog heeft me echt geholpen bij het vinden van de juiste projectmanagement-opleiding voor mijn professionele ontwikkeling. Ik waardeer de gedetailleerde informatie en het brede scala aan cursusopties. Het is een geweldige bron voor iedereen die zijn projectmanagementvaardigheden wil verbeteren. Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie