Je bent zoals je denkt van Michael Pilarzcyk (Boek Review December 2023)

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:26

Ben je benieuwd wat Je Bent Zoals Je Denkt van Michael Pilarzcyk voor jouw leven kan betekenen? Deze review vertelt jou precies waar het boek over gaat.

Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied kun je namelijk jouw gedachten en krachten gebruiken om het leven vorm te geven, zoals bijvoorbeeld het bereiken van bepaalde doelen of het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten en vaardigheden. 

‘Je Bent Zoals Je Denkt’ vertelt jou precies hoe je deze krachten uit jezelf haalt en op welke manier je ze inzet binnen jouw privéleven en de zakelijke kant. Lees snel verder.

Inhoudsopgave

Mijn mening over dit boek
  • Hoe prettig leest dit boek
  • Hoe relevant is dit boek nog
  • Heeft het boek inzichten geboden
  • Prijs
4.6

Inleiding

Veel mensen hebben moeite om in zichzelf te geloven. Wij laten ons vaak leiden door onze gedachten, welke zowel positief als negatief kunnen zijn. 

In ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ kun je lezen wat de kracht van jouw gedachten zijn en hoe dit jouw leven op den duur vormgeeft. Het begrijpen van het proces en het kunnen toepassen ervan kan er dan voor zorgen dat jij jouw wensen en dromen om kunt zetten naar de realiteit

In deze review lees je daarom wat de algemene kijk hierop is volgens Michael Pilarczyk en welke onderdelen er in het boek terugkomen.

In deze review kun je echter nog meer terugvinden dan alleen de algemene kennis die Pilarczyk deelt. Zo lees je bijvoorbeeld ook wat het boek mij gebracht. Ook kun je meer te weten komen over de auteur en welke boeken nog meer de moeite waard zijn om te lezen. 

Na het lezen van de review kun je het boek zelf raadplegen, waardoor jij meer inzichten krijgt in jouw leven en de gedachten die jou vormen tot wie je nu bent. Voordat je het weet, kun je een grote verandering doorvoeren in jouw leven.

Over Je Bent Zoals Je Denkt

Kort samengevat gaat ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ inzicht in het verzamelen van jouw gedachten en hoe jouw leven hiermee in verbinding staat. Pilarzcyk heeft hiervoor inspiratie gehaald uit twee klassiekers: As A Man Thinket van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910). Michael wilde eerst een vertaling maken, maar het is zo gelopen dat de inzichten van beide boeken zijn aangevuld met eigen inzichten en visies.

Het draait hierbij allemaal om één ding: Het leven staat in verbinding met De Bron. Pilarzcyk vertelt hierbij dat er iets is dat ons in het leven houdt en wat ons hart laat kloppen. Alles staat met elkaar in verbinding en vormt jou op een bepaalde manier. Daarbij gaat het voornamelijk om het geloven in jezelf. Dit is namelijk de grootste kracht die je kunt hebben.

De kracht van jouw gedachten en hoe deze jouw leven vormgeven is daarom de rode draad in het boek. De vrije vertaling van de bovengenoemde boeken geven als boodschap dat alles wat jij aandacht geeft, groeit. In het boek lees je daarom ook regelmatig wat je wel kunt doen en welke zaken je achterwege moet laten. Hoe meer energie je steekt in bepaalde zaken, hoe groter de invloed ervan is op jouw leven.

Wat vind jij belangrijk?

Een ander onderdeel waar ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ aandacht aan geeft, is dat als je niet precies weet wat je wilt, je dit ook niet kunt wensen. Het nadenken over zaken die jij belangrijk vindt, kunnen jou namelijk helpen om jouw leven vorm te geven en na te denken over waar jij gelukkig van wordt.

De rijkdom die je hiervoor terugkrijgt, helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Geen rijkdom in de vorm van geld, maar rijkdom in de vorm van inzichten en het stellen van doelen. Datgene dat belangrijk is voor zowel jouw privéleven als de zakelijke kant die je verder wilt ontwikkelen. Als je veel over jouw ‘waarom’ nadenkt, check dan zeker ook even ‘Start with Why’ van Simon Sinek.

De Bron

Volgens Michael Pilarczyk is De Bron: “Iets wat ons in leven houdt, wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen”.

De verbinding met De Bron is een belangrijk aspect in ‘Je Bent Zoals Je Denkt’. De combinatie tussen de vrije vertalingen en de invulling van Pilarczyk tonen aan wat het inhoudt en welk mogelijkheden jij hebt voor jouw leven om jouw bron te vinden. 

De combinatie zorgt er daarbij ook voor dat er ruimte is tot nadenken. De tips in het boek geven jou namelijk een zet in de goede richting, waardoor je met jouw leven aan de slag kunt en jouw gedachten beter begrijpt. De Bron zal namelijk altijd een onderdeel van jouw leven blijven, maar een stimulatie tot verandering is mogelijk met de handvaten uit dit boek.

Het verantwoordelijk zijn voor jouw eigen succes komt daarbij goed naar voren in het boek. Alle stappen die jij onderneemt, hebben een bepaalde uitwerking op jouw leven. Als ondernemer wil je de juiste stappen doorlopen en weten waar jij met jouw leven staat. 

In ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ lees je voldoende manieren hoe jij de informatie uiteindelijk inzet in jouw eigen leven en meer kunt behalen dan je in eerste instantie voor ogen had. De dromen en wensen die je hebt, kun je daarmee op een goede manier verwezenlijken. 

Wat heeft dit boek mij gebracht?

Verandering is moeilijk, maar toch heb ik het idee dat het mij al een paar keer is gelukt. Tenminste op bepaalde vlakken en tot op bepaalde hoogte. 

Het meeste recente voorbeeld is mijn dertigers crisis, die eigenlijk al rond mijn 27 begon. Mijn voornaamste inzicht van deze jaren is dat het niet meer en / en / en is, maar dat het op een bepaalde leeftijd tijd wordt om keuzes te maken. Of / of / of

Het is niet realistisch om én een carrière én een gaaf huis én meerdere vriendengroepen én meerdere reisjes na te streven. Het lukte mij op gegeven niet meer om dancefeesten tot 07:00 ‘s ochtends te doen, ook al was dat passie. Ik werd vaker emotieloos als ik ‘iets leuks’ deed en kon er niet van genieten. Daar bovenop ervaarde ik toenemende fysieke klachten als eczeem, ademhaling, stress, hoofdpijn, en vermoeidheid.

Met hulp van de praktijkondersteuner en een handjevol coaches en dit boek van Michael Pilarzcyk heb ik geleerd prioriteiten te vinden vanuit dingen die mij gelukkig maken. Dit helpt mij in mijn werk, hobby’s en sociale contacten. Hiervoor heb ik activiteiten en relaties moeten laten vallen, maar uiteindelijk was het het waard. De fysieke klachten zijn verdwenen en ik geniet weer van alles wat ik doe. 

gewoonte sport perry
Meer sport is altijd een goed idee. Sinds 3 jaar bootcamp ik 2 keer per week, wat helpt bij het vinden van de juiste mindset en fit zijn

Als volgende stap wil ik meer doen met meditatie en ademhaling. Het doel daarbij is om nog fijner in mijn vel te zitten. Zodra ik daar meer inzichten over heb, zal ik die zeker delen op mijn website.

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:26

Over Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk (1969) is geboren in Polen, waarna hij op vroege leeftijd naar Nederland is verhuisd. Hij is een Nederlandse schrijver, spreker, presentator en mediaondernemer, die er vroeger van droomde om DJ te worden. Terwijl vrijwel niemand in zijn dromen geloofde, ging hij aan de slag als VJ bij TMF en DJ op Radio 538. 

Michael Pilarczyk in 2015 ©(via Wikipedia)

Later verscheen hij als presentator bij RTL en interviewde veel grote beroemdheden. Van hieruit groeide ook de interesse in het geheim tot een succesvolle carrière en het waarmaken van dromen vanuit een passie, waarvan hij de kennis op een later moment inzette om anderen ook op weg te helpen naar een succesvol leven.

Pilarczyk maakte zijn dromen waar. Op jonge leeftijd werd hij miljonair door de principes van Think and Grow Rich toe te passen op zijn dagelijkse leven. Hier zat echter ook een keerzijde aan. Door naïviteit verloor hij namelijk zijn gehele vermogen op de beurs en kreeg een torenhoge schuld. Een uitzichtloos leven tot gevolg. 

Het besef dat een leven in goede gezondheid een geschenk is, was het keerpunt in zijn carrière.

Pilarczyk gooide daardoor het roer pas echt om tijdens een sabbatical van vier jaar. Tijdens een lange zeiltocht kwam hij in contact met het spirituele en meditatie. Deze ervaringen zet hij tegenwoordig in bij zijn eigen opleidingsinstituut, Mastermind academy. Met gerichte vragen kun jij als ondernemer of ander individu trainingen volgen, die jouw leven vormgeven en jou helpt om nieuwe stappen te ondernemen en stappen te maken voor jouw volgende succes. 

Ook heeft Pilarczyk meerdere boeken geschreven, die jou laten nadenken over aspecten binnen jouw leven, gedachten en de manier hoe je iets aanpakt. Een aantal van zijn boeken kan je hieronder vinden.

Andere boeken van Michael Pilarczyk

Naast ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ zijn er nog meer boeken uitgebracht door Michael Pilarczyk.

Een van de boeken die hierbij de moeite waard is, is Master Your Mindset (2016). Het is een zelfhulpboek om persoonlijke en zakelijke doelstellingen te behalen met het stellen van de doelen en het veranderen van denkpatronen. Master Your Mindset is meer straight to the point en minder spiritueel dan ‘Je Bent Zoals Je Denkt’.

Daarnaast zijn Dansen in de Hemel (2014) en Think and Grow Rich (2016) aanraders van zijn boeken om in de boekenkast te hebben staan, omdat ze jou kunnen helpen om een succesvolle ondernemer te worden.

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 08:02

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,50)
bruna.nl (€12,50)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:12

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bruna.nl (€21,90)
amazon.nl (€21,90)
bol.com (€71,35)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:36

Management Boeken die ook interessant zijn

Ik blog regelmatig over boeken die interessant zijn voor managers en andere professionals. Hierbij gaat het om boeken waar je wat van kunt leren, zoals management- en psychologieboeken. Een handig overzicht van alle beschikbare reviews vind je bij de boeken. 

Ook verschijnen er regelmatig toplijstjes van boeken in een bepaald thema, zodat jij een beeld krijgt van de boeken die je eventueel op jouw toekomstige leeslijst kunt zetten, zodat je steeds weer meer bijleert en jouw zakelijke kant meer ontwikkelt. Alle handvaten voor een succesvol leven vind je in deze blogposts op mijn hoofdpagina.

Productinformatie Je bent zoals je denkt

  • Naam: Je Bent Zoals Je Denkt
  • Auteur: Michael Pilarczyk
  • Uitgegeven in: 2021
  • Aantal pagina’s: 176
  • Taal: Nederlands
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Je Bent Zoals Je Denkt

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:26
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Je Bent Zoals Je Denkt

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€14,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:26

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
bruna.nl (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 3 december 2023 - 08:02

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€12,50)
bruna.nl (€12,50)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:12

Leer grote doelen te stellen en te behalen.
Zie voor meer informatie mijn review van Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Direct aanschaffen bij:

bruna.nl (€21,90)
amazon.nl (€21,90)
bol.com (€71,35)
Laatste update op: 3 december 2023 - 07:36

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie