Manageproject.nl 1 jaar online! Hoe doet mijn affiliate website het?

Leuk dat je weer leest en welkom bij mijn recap van 1 jaar Manageproject.nl. Op mijn 31e verjaardag is het 1 jaar geleden dat ik mijn website startte. Tijdens deze ondernemersreis heb ik geleerd om meteen met de deur in huis te vallen, dus bij deze: het gaat de goede kant op!

Los van de resultaten haal ik veel plezier uit het schrijven over onderwerpen die mij interesseren, zoals boeken, tools en thuiswerk producten. In dit artikel praat ik je bij over mijn ervaringen en de toekomstplannen voor mijn website.

Inhoudsopgave

Resultaten 2021 – 2022

Een van de mooie kanten van digitaal ondernemen is dat alle prestaties meetbaar zijn. Op dagniveau kan ik inzien wat er op mijn website gebeurt en of het de goede kant op gaat. De goede kant op gaat het zeker, zie zelf de Google Search Console grafiek waar ik elke dag blijer van word.

Resultaten Manageproject.nl jaar 1

Mijn strategie is om verkeer met name vanuit organische Google zoekresultaten te verkrijgen. Daarom is het gedrag in Google Search Console voor mij het belangrijkst. Waar is ook blij van wordt zijn de volgende cijfers:

 • Mijn website bezoekers groeien op dit moment met 50 tot 70% per maand
 • In totaal hebben 3.000+ personen mijn website bezocht, waarvan ~1.300 organisch
 • Kwaliteit websitebezoekers neemt elke maand toe (bounce, sessieduur, pagina’s per sessie)
 • Met 20 pagina’s en 55 berichten zit ik op 75 artikelen in 1 jaar
 • Totale omzet uit affiliate partners is €20+ , sinds kort heb ik wekelijks een transactie

Wat heb ik gedaan en geleerd?

Ik hou van bullets en daarom ga ik het jaar vooral samenvatten in de punten hieronder. Als ik het moet samenvatten vind ik vooral dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Ook al werk ik bij een van de grootste digital marketing bureaus van Nederland, er is nog zoveel kennis om tot je te nemen. Vind jezelf nooit ‘aan het plafond’ alsjeblieft, dat is echt onzin.

Mijlpalen die leerzaam waren:

 • In juli 2021 versie 1.0 en in juni 2022 versie 2.0 van mijn WordPress website gelanceerd
 • Cursus Affiliate ‘Internet Succes Gids’ van Jacko Meijaard doorlopen
 • Daarna lid geworden van de 10k Affiliate Community van Internet Succes Gids
 • Veel geleerd over SEO door de SEO cast en SEO Podcast
 • Mega veel boeken gelezen
 • Leren samenwerken met copywriters
 • Inspiratie gehaald uit de Quote (tijdschrift)
 • Hulp van vrienden Boyd van Dongen, Niels Vermaat, Paul Rombouts, Michael Langendoen, Jordy de Ruijter
 • Weer ingeschreven in de KVK

Wat heb ik privé meegemaakt?

Het was ook privé een enorm leuk jaar. Niet alleen ben ik getrouwd met mijn vriendin Lisanne in januari. Ik heb ook nog eens een prachtig huis kunnen kopen met z’n tweeën. Wij zijn heel dankbaar en trots dat wij dit samen kunnen doen, en genieten op dit moment enorm in Oosterhout.

Getrouwd 2022

Tegenslagen: Verbouwen

Het leven gaat niet altijd over rozen, dat is nou eenmaal zo. Dat bleek ook het afgelopen jaar weer.

Wat mij en mijn vriendin vooral tegenstond, is dat de verhuizing en verbouwing veel meer tijd en aandacht behoefde dan dat wij ingeschat hadden. Voor het eerst in ons leven wilden wij een groot deel van het budget uitbesteden in de hoop ontzorgt te worden.

Het tegenovergestelde bleek. Bij bijna elke partij moesten wij scherp zijn op de afspraken, corrigeren, achter schade aan en er bovenop zitten omdat communiceren kennelijk niet ieders sterkste kant is. Als voorbeeld een deel van de vloerverwarming dat opnieuw moest omdat er fouten waren gemaakt. Hierdoor is de keuken en vloer 4 weken vertraagd en leefden wij 4 weken langer op de 1e verdieping, met 2 katten op 1 slaapkamer.

Vloerverwarming foutief aangelegd, moest opnieuw

Elke klus is uiteindelijk héél netjes en zonder extra kosten opgeleverd, maar de weg ernaartoe deed veel meer pijn dan wij hadden verwacht. Omdat alle bouwbedrijven meedenken hebben wij elke samenwerking fijn kunnen afsluiten en dat ook beloond met een positieve review. Gelukkig! Eerlijke mensen bestaan.

Daarnaast ben ik mij bewust van het goede leven wat we hebben in Nederland en wil ik niet teveel zeiken. We hadden dit alleen wel enorm onderschat. Leerzaam!

Tip voor de toekomst aan onszelf en anderen is om zo’n verbouwing niet te onderschatten. Door de vertragingen zijn wij beide in vele lange, late weken terecht gekomen wat leidde tot overspanningsklachten in combinatie met werk.

Nieuwe plekken: Ibiza

Corona bracht zo z’n uitdagingen maar ook kansen. Je wordt creatiever in je keuzes. Zo kozen wij er voor een keer niet een rondreis in een ver land te doen, maar Ibiza als vakantieland te bezoeken. Nogmaals ik ben mij bewust van het goede leven dat ik heb en wil niet klagen, ik zie het vooral als eens een keer iets anders doen.

Ibiza associeerde ik toch altijd met mijn dance verleden. Met hippe types. 40+ers. Met hoge prijzen en XTC mee in je shampoo fles. Het was niets van dat.

Wij vonden Ibiza geweldig! Juist midden in Corona was het eiland heerlijk rustig en hebben wij heerlijk kunnen ontspannen. Een absolute aanrader. Wij hebben geen clubs gezien, geen enkel feestje kunnen pakken en dat vonden wij helemaal prima. Tranquilo.

Er zijn zoveel mooie, rustige stranden om een dagje te chillen en er zijn ontzettend veel heerlijke restaurants. Ik denk er nog graag aan terug en verwacht dat wij nog wel eens Ibiza zullen bezoeken.

Ibiza vakantie 2021
Uitzicht Ibiza vanuit restaurant Cotton Club

Perry is Project Manager sinds 2011 en deelt op Manageproject.nl tips voor professionals.

Plaats een reactie